Verdens dyreste yacht

Det står neppe på drivstoffutgiftene for kjøperen av Admiral X-Force 145 til én milliard dollar (nesten åtte milliarder kroner).

Publisert Sist oppdatert

Admiral X-Force 145 er ikke 145 fot, selv om det er mer enn nok ut for de aller fleste. Den er 145 meter, altså 476 fot. Like lang som ti busser etter hverandre i kø. Eller to jumbojet. Men til tross for denne størrelsen blir Admiral X-Force 145 langtfra verdens største yacht. Når den sjøsettes, fins det syv større yachter i verden, og størst er den 180 meter lange Azzam, som har tronet øverst på listen siden 2013. Verdens nest største yacht, Eclipse, er blitt regnet som verdens dyreste frem til nå, med en pris på 800 millioner dollar.

Pris på forespørsel

Det er avisen Daily Mail som anslår prisen til én milliard dollar. Utad sier verftet The Italian Sea Group at mer eksakt pris gis ved seriøse henvendelser. Og bare vedlikeholdsutgiftene blir en formue på denne båten. For å få en idé om de daglige kostnadene, så bruker eksempelvis den 126 meter lange Octopus 5000 liter drivstoff i døgnet – når den ligger til kai! I tillegg kommer vedlikehold, service, mannskap og rengjøring, for å nevne noe.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her