– Velg trygg forhandler

Norboats Thomas Anmarkrud råder båtkjøpere til å velge en solid, lokal forhandler.

Publisert

Bergen

I dag åpner årets første norske båtmesse for publikum. Stemningen er god blant utstillerne på «Dra til sjøs». Mange melder om økte ordreinnganger i år i forhold til i fjor. Likevel er det ikke til å unngå at praten går om konkursen i Johs Lunde Gruppen.

–    Hold deg til solide, lokale forhandlere, råder Thomas Anmarksrud, som bemanner standen til Norboat. Der holder han kurs i båtbygging for å rekruttere ungdom til bransjen. Hver dag støper Anmarkrud en ny jolle på messen. Jollene gis bort til barnehager til sandkassebruk og lignende.

Når Båtliv spør om hvordan båtkjøpere kan skille mellom gode og dårlige båter, svarer Anmarkrud at det er vanskelig. Byggeteknisk går det ikke an å si at enkelte land bygger bedre eller dårligere båter enn andre, mener han. Det er også vanskelig å se utvendig om en båt er godt bygget eller ikke.

– Mitt råd er å velge en god lokal forhandler, og sats gjerne på et kjent båtmerke. Innhent referanser fra andre båteiere. Som regel vil du da får høre om servicen er god eller dårlig, sier han. Johs Lunde-konkursen er ekstra kjedelig nettopp fordi gruppen hadde mange anerkjente merker i sitt sortiment, mener han..

Ammarkrud forteller at Norboat har en autorisasjonsordning for forhandlere, men at en slik autorisasjon ikke omfatter økonomisk vurdering av forhandlerne. Å sjekke regnskapsopplysninger om selger i tillegg til å høre om de er autorsierte, kan derfor være fornuftig før man kjøper båt, mener han.

Powered by Labrador CMS