Veldreid nyskapning

Fortego 17 er historien om pågangsmot og troen på egen genialitet. Når sant skal sies er han litt ego Arne Børke. Skipsingeniøren har brukt 1000 timer og mange sparte kroner på å skape sin helt egen båt.

Publisert

Han sitter og venter spent på kunder ytterst på D-brygga i Sandvika når vi ramler over Fortego 17. Børke er en mann av mange ord, og elsker å fortelle alle som vil lytte om sin fortreffelige nyskapning. Vi tok ham på ordet å spontantestet båten i formiddagssolen fredag. Det tar ikke lang tid å skjønne at her er det ikke bare tomme ord og lysten på tjene raske penger som ligger til grunn.

Og om konstruktøren kan fremstå litt ego, er så definitivt ikke båten hans det. Den gir av seg selv hele tiden og gjør turen på sjøen til en hei dundrende opplevelse helt opp til toppfarten på 40 knop. Den fremstår veldig forutsigbar under de fleste vanlige kjøreforhold for en slik båt.

Kvalitetsbåt

Fortego 17 er og blir en kvalitetsbåt fra ytterst til innerst. Børke har tenkt detaljer, grublet løsninger og tegnet skrog og innerlinere til han fikk poser under øynene. Selv sier han følgende om båten sin.

    - Dette er en båt for å komme seg raskt fra A til B, og en båt

for fine sommerdager. På grunn av sin tilgjengelighet egner den seg også godt som både bade- og vannskibåt, og til dykking.

Presterer

Fortego 17 er like mye en en racerbåt som en hyttebåt. Den presterer og leverer gjennom hele registeret. 40 knop med 90 hk er bra. Den fantes ikke nervøs, og når vi stupte inn i sving slapp aldri hekken, men slidet pent rundt. Dette skyldes kraftig v-bunn på 20 grader i akterskipet, samtidig som shinen gir bæring nok uten at båten graver seg ned. Forskipet er skarpt, og det lille vi hadde av bølger taklet den utmerket. Den skumfylte bunnen gjør den kompakt og stiv. Måten bunnen er designet på gjør båten ekstremt tørr. Ser du båten forfra kan knekken bakover nesten minne om skroget på en trimaran.

Lette tilgjengelig

Båten leveres komplett for lek og moro på sjøen. En kraftig Wakeboard og vannskistang er selvfølgelig. Jockeysetet gjør at den blir litt som å ri en tam villhest. Det er luke ut mot badeplattformen på ene siden, noe som er en fordel om man skal drive med vannleker. At børke har tenkt detaljer ser vi på plasseringen av stereoanlegget. Det er fisk felt inn i siden, og lett tilgjenegelig for den som kjører samtidig som du sparer plass i konsollet.

Spesifikasjoner:

Lengde: 510

Bredde: 215

Vekt uten motor: 550 kg

Motor: 60-90 hk

Konstruktør: Arne Børke

Powered by Labrador CMS