Vekk med stanken for en billig penge

Septiklukt i båten setter en effektivt stopp for all båtkos. Ofte er dårlige slangeklemmer eller gamle slanger skyld i uhyggen, men også ståltanker kan etterhvert begynne å lekke, uansett hvor «rustfritt» materialet er. Om tanken er skreddersydd for båten, blir det fort dyrt å bytte. Trøsten er at lekkasjer i mange tilfeller kan repareres med glassfiber.

Publisert Sist oppdatert

Etterhvert som kloakkstanken bredte seg i kahytten på vår båt, ble interessen for hyggeturer og lengre opphold under dekk labrere og labrere. Etter en «snusetur» i båten fant vi ut at den fæle stanken lot til å være kraftigst ved septiktanken. En nærmere inspeksjon avslørte at den rustfrie tanken hadde små huller i sveisesømmene. Korrosjonen var størst i hjørnene, men også overløpsrør og ventilasjonsrør var angrepet. Synderen var funnet.

En såpass medtatt tank er i utgangspunktet moden for utskiftning. Men ettersom denne tanken var spesialbygget for å plasseres under sittebenkene i båten, var det ikke mulig å finne en modell med passende fasong fra produsentenes standardvalg. En helt ny tank måtte dermed spesialbygges, og det er slett ikke billig. Vi valgte derfor å forsøke å reparere tanken med glassfiber, nærmere bestemt med et epoksy-system fra West.

Gjøres arbeidet skikkelig, skal tanken holde tett, og reparasjonen blir i tillegg rimelig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her