Vant over Quality Insurance

Quality Insurance gjorde én tabbe da Aage Ulseth forsikret sin Azimut.

Publisert

Aage Ulseth trodde båten var trygt forsikret da båten brant i august 2012, men så viste det seg at agentene på Lysaker hadde plassert forsikringen hos Lemma Insurance på Gibraltar. Årsaken til at de nektet var at Lemma Insurance hadde gått konkurs. Derfor møtte han opp i tingretten i forrige måned, etter å ha saksøkt forsikringsmeglerne Quality Insurance. Ulseth mente at han hele tiden trodde at Quality Insurance var et forsikringsselskap, og at det ikke kom klart nom fram at de kun var meglere.

Mandag kom dommen fra Asker og Bærum tingrett. Retten mener at Quality Insurance var i sin fulle rett da de plasserte forsikringen hos Gibraltar-selskapet. Men de gjorde en feil da de ikke informerte om at dette selskapet ikke var medlem i norsk garantiordning. Asker og Bærum tingrett dømmer Quality Insurance til å betale Ulseth en erstatning på 3,2 millioner kroner, samt saksomkostninger på 400.000 kroner.

Ifølge Budstikka kunne Quality Insurance sluppet langt billigere unna. Ulseth sier til avisen at han var villig til å strekke seg langt for å unngå rettssak, og tilbød forlik.

– De ønsket ikke forlik selv om de ville sluppet unna med betydelig lavere beløp, sier Ulseth til Budstikka.

Til avisen sier styreleder Dag Jahnsen hos Quality Insurance at de er overrasket over nivået på erstatningsbeløpet, og at det foreløpig er uvisst om de anker dommen.

Powered by Labrador CMS