Vil ikke møte til vannscooterdebatt

Miljøverndepartementet var invitert til en større vannscooterdebatt, men vil ikke møte opp.

Publisert

Førstkommende tirsdag var det planlagt en stor debatt på litteraturhuset. Så mange som 60 har meldt sin interesse allerede. De påmeldte er fra båtbransjen, det politiske miljøet og båtentusiaster.

I en pressemelding fra arrangøren skrives det at verken miljøvernministeren, statssekretærene, eller de fire som har vært involvert med saken i departementet ønsker å stille. Invitasjonen ble sendt ut tre og en halv uke før debatten, med flere purringer.

–Vi inviterte også Justisdepartementet og Sjøfartsdirektoratet, men begge instanser henviser konsekvent til Solhjells departement. Når nå ikke Solhjell og noen kompetente medarbeidere hos ham ønsker å nå ut med sitt budskap til de som hadde tenkt seg på debatten som tilhørere og presse, så har departementet ikke gjort jobben sin, uttaler vannscooterentusiast Carl Jacob Johansen.

En av de største sakene for Miljøverndepartementet pressemessig i fjor var vannscootersaken. Joakim Verdich ble første person som ble dømt for ulovlig kjøring med vannscooter i oktober i fjor, og saken fikk stor pressedekning.

– Miljøverndepartementet stikker hodet i sanden og håper at interessen for saken går over. Stikk i strid med ESAs «Letter of Formal Notice» hvor de i klartekst skriver at all straffeforfølgning av ferdsel på vannscooter må opphøre. Jeg må møte nok en gang i retten 5. mars i Agder Lagmannsrett og bedyre min uskyld, uttaler Joakim Verdich i pressemeldingen.

Debatten gjøres om til et uformelt møte på Litteraturhuset i Kafe Oslo tirsdag 26. februar klokken 18.00 hvor blant annet Hallgeir Langeland, Bård Hoksrud og andre som jobber med vannscootersaken stiller.

Båtliv har ikke lyktes å få kommentar fra Miljøverndepartementet fredag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS