Vannscooter-forfølgelse til spørretimen

Straffeforfølgelsen av vannscooter-kjørere blir tema i Stortingets spørretime.

Publisert

Det er Fremskrittspartiets Bård Hoksrud som tar opp temaet i Stortingets spørretime førstkommende onsdag. Bakgrunnen er at Riksadvokaten har instruert landets distrikter til å slå hardt ned på kjøring med vannscooter.

– Dette skjer selv om ESA skriftlig i brev 3. oktober 2012 ga beskjed til Miljøverndepartementet om at straffeforfølgningen av norske vannscooterførere er uhørt og må stoppes, sier Bård Hoksrud.

Spørsmålet Hoksrud tar opp er om hvor lenge statsråden mener at norske myndigheter skal fortsette å håndheve et regelverk i strid med uttalelsen fra ESA. 

Spørsmålet blir tatt opp dagen etter ankesaken til Joakim Verdichkommer opp i Agder lagmannsrett, tisrsdag 5. Joakim Verdich er den første som ble dømt for vannscooterkjøring, i Vest-Agder tingrett, etter at han ble stoppet av politiet i Tromøysund i juli i fjor. Han ble ilagt et forelegg på 5.000 kroner, men nektet å vedta det. Retten dømte Verdich til å betale 1000 kroner ekstra for kjøringen, og dommen kom etter henvendelsen fra ESA til norske myndigheter.

– Dette skjer til tross for at ESA er krystallklare på at føreren ikke har gjort noe ulovlig, sier Hoksrud.

Powered by Labrador CMS