Vannavstøtende bager er sjelden vanntette

Vi har testet sportsbager, og konklusjonen er klar: Ser du etter en helt vanntett bag, bør du velge en bag uten sømmer.

Publisert

Mange av oss har opplevd bølgesprut på bagen, eller at den sto ute da regnet kom. Og den påfølgende frustrasjonen over at den vanntette bagen likevel viser seg å ta inn vann.

– Jada, den er vanntett. Den kan du bare ta med deg til sjøs, smiler den hyggelige og serviceinnstilte selgeren i sportsbutikken. Det er ingen ting som tilsier at man ikke kan ta selgerens ord for god fisk, så du tar med deg den nye, flotte bagen, betaler og går ut. Som ventet viser bagen seg å tåle både vind og det meste av vær. Inntil den en dag blir utsatt for litt sterkere sjøsprøyt eller litt kraftigere regnvær enn vanlig. Dessverre har det kommet litt vann gjennom bunnen, der kameraet ditt ligger. Eller papirene du hadde lagt øverst under glidelåsen, er kliss våte og uleselige.

Som kunde blir man naturligvis skuffet hvis intensjonen var å kjøpe et hundre prosent vanntett produkt. Flere produsenter av såkalte vannbestandige bager forteller at de selv er nøye med å understreke at bagen ikke er hundre prosent vanntett, men de opplever at kunder er misfornøyde fordi de er blitt fortalt i butikken at produktet skulle være hundre prosent tett.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS