Utkikk for viderekomne

Det koster nesten like mye som en ny småbil, men imponerer like fullt. Båtliv har fått demonstrert Raymarines nye marine nattkameraer.

Publisert

FLIR reddet i fjor Raymarine fra økonomisk havari, og nå er FLIRs egen teknologi tilgjengelig i samspill med Raymarines displayer. Kameraet vi fikk demonstrert, er topputgaven i T-serien. Modellen har både termisk kamera og billedforsterkende kamera (restlyskamera), slik at båtfører eller navigatør kan tilpasse skjermvisningen optimalt til de aktuelle forholdene og oppgavene. I tillegg er kameraet roterbart.

– Montert på tak eller i mast blir utsynet 360 grader, og kameraet kan dermed fungere som et praktisk ryggekamera. Det kan vippe vertikalt 90 grader hver vei og har også en søkemodus, der det automatisk sveiper sektorer til hjelp under søk, sier Cato Annweiler hos Raymarine-importøren Belamarin AS.

Firmaet har utstyrt skolefartøyet MS «Utgard» med dette siste skriket innen alminnelig tilgjengelig natt-kamerateknologi. Den som ønsker seg enda kraftigere verktøy, er henvist til militære leverandører – som slett ikke selger til sivilister. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS