Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Utenbords gir gass

Importen av båter med utenbordsmotor skyter nå fart, mens innenbordsmarkedet er tregt.

Publisert

Arkivfoto Båtliv

Importen av båter med utenbordsmotor skjøt fart i første kvartal, viser importstatistikken fra SSB. Importen av båter med utenbordsmotor over 5,5 meter øker med 47 prosent fra samme periode i fjor til ca 100 millioner kroner i år.

–    Vi merker at veksten er i gang. Forhandlerne melder om mer fart i markedet, og statistikken for årets to første måneder viser en økning på 6 prosent i salg av motorer, sier Tor Hjelle, som er sjef for Brunswick i Norge. Quick Silver og Uttern er blant båtene i hans portefølje, og på motorsidene selger han blant annet Mercury og Mercruiser.

Les også: Gunstig å kjøpe båt nå

Motorbåter med utenbordsmotor under 5,5 meter hadde kraftig oppsving i salget i fjor, og økningen fortsetter i år. I løpet av de første tre månedene vokste importen med seks prosent fra i fjor til ca 25 millioner kroner i år.

Motorbåter med innenbordsmotor er fortsatt i stampesjø. Her går importen ned med 18 prosent fra første kvartal i fjor til 62 millioner kroner i år.

Totalt er det en økning i importen av motorbåter bygget i glassfiber på 12 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Samlet utgjør importverdien av disse båtene i første kvartal 2014 186 millioner kroner.

Les også: Båtsalget skyter fart