Ulykkespåske for ZaboRacing

Team ZaboRacing har stått i spissen for å sikre cockpitene i Class 1-båtene. I påsken reddet det livet til Christian Zaborowski og Ugur Izik. Se film fra den dramatiske ulykken.

Publisert

Det begynte så bra for ZaboRacing i påsken. De lå lenge an til å vinne første løp i Sanya i Kina, og uflaksen så smått begynte å melde seg. Nødstoppen til motoren slo seg inn, båten ble forbikjørt av Victory 3 som tok førsteplassen. ZaboRacing klarte imponerende nok likevel å hente seg inn til en andreplass.

Dagen etter ønsket ZaoboRacing revansje. Førsteplassen skulle tas, men det skulle bli en enda mer dramatisk dag for Båtliv-ekspert Christian Zaborowski og Ugur Izik fra Tyrkia. Båten deres gikk rundt og ble totalskadet. Veltet skjedde på samme måte som Welmax-båten i juli i fjor, med nordmannen Kurt Åge Olsen og britiske William Nocker. Nordmannen ble hardt skadet. Nocker ble drept.

GIKK RUNDT: Båten til ZaboRacing.

Forsterket cockpit

ZaboRacing har stått i spissen for å sikre cockpitene i Class 1. Senest i vinter ble de siste forberedelsene gjort i båten til ZaboRacing.

– Hadde vi ikke gjort det kunne jeg ikke tatt flyet hjem i dag, sier Christian Zaborowski til Båtliv over telefon fra Kina.

– Da hadde vi blitt drept. Vi har bygget cockpiten dobbelt så kraftig, sier Zaborowski. De to om bord kom fra ulykken med mindre skader.

To fulle kinesere

En ulykke kommer sjeldent alene. Verkstedvogna til ZaboRacing var på vei til Sanya i Kina etter ulykken. Det var bare fem mil igjen da to fulle kinesere skulle sette punktum for ulykkespåsken. På motorveien braste de inn i vogna som tok fyr. Verdier for flere millioner brant opp, deriblant reservemotoren til ZaboRacing.

– Dette er tragisk. I vogna var det 20 år med racing, sier Christian Zaborowski over telefon.

– Hva skjer nå videre med ZaboRacing?

– Vi gir oss ikke. Båten skal på vannet igjen, og vi er allerede i gang med å støpe nye deler, sier Zaborowski.

Se ulykken (spol deg fram til 17:22 i filmen)

Powered by Labrador CMS