Ubåt i luksusklassen

Stadig flere rikinger går  i dybden for privatlivet og skaffer seg ubåt, men det finnes også billigere alternativer.

Publisert

En av rikingene som har skaffet seg sin egen ubåt i luksusklassen er den russiske milliardæren Roman Abramovic, eieren av fotballaget Chelsea. For øvrig ryktes det at Paul Allen og James Cameron har gått til anskaffelse av slike ubåter.

    Det er det amerikanske firmaet US Submarines som leverer ubåtene. Dette firmaet formidler til og med brukte ubåter, om en ny skulle bli for dyrt. Men US Submarines gjør oppmerksom på at disse ofte er dyrere i drift og har eldre teknologi om bord. De forteller også at ubåter i luksusklassen er ganske så nytt på markedet og at det vil ta noen år før det blir et antall brukte ubåter å få kjøpt. De brukte man får kjøpt er som oftest turist-ubåter og ubåter brukt til forskning.

Brukt diesel-ubåt

Akkurat nå har ikke US Submarines noen slike brukte ubåter å formidle. Derimot kan du kjøpe en brukt ubåt som går på diesel og elektrisitet, en S-101. Prisen er 640.000 dollar. Denne ubåten er for øvring stasjonert i Seatle.

Dyr luksus

Å skaffe seg en Discovery 1000, som er en ubåt i luksusklassen, er ikke billig. Du får den fra rundt regnet 25 millioner dollar. Jo mer du er villig til å punge ut, desto lenger kan du ha et privatliv under vann. På det meste kan ubåten holde seg opptil 20 dager under vann.

Billigere alternativ

Båtliv har tidligere skrevet om en ubåt som er mer overkommelig. CQ1 koster 456.000 kroner før skatter og avgifter. Denne enmannubåten kan dykke  ned til 50 meter og gir et dykk på to og en halv time. Nederlandske U-boat Worx har vært nøye med å holde en lav vekt, for å gjøre transporten enklere, uten behov for kranløft.

Fakta: Discovery 1000

Maks dybde: 305 meter

Fart: 6 knop

Vekt: 6,5 tonn

Maks passasjerer: 2 til 10, avhengig av versjon

Powered by Labrador CMS