Tvunget til å selge båten for €22.50
Tvunget til å selge båten for €22.50

Tvunget til å selge båten for €22.50

Nettsalg, det er fali det. I alle fall om du glemmer å legge minstepris på tyske nettauksjoner. Det skal en båtselger bittert ha fått erfare.

Publisert

Jakob Kauders 21-fots Jeanneau Sun Way ble lagt ut for salg på nettstedet allesauksjon.de, og selgeren hadde håpet å få 12.000 euro (ca 103.000 kroner) for båten. Men han satte ingen minstepris på auksjonen.

Båtmarkedet i Tyskland er ikke i kjøpemodus, og høyeste bud, som kom fra en interessent i byen Bochum var fattige 22.50 euro, under 200 kroner. Ikke verst for en fin liten båt, men en katastrofe for selgeren, som slett ikke ville akseptere budet.

Men det må han, ifølge Oberlandesgericht (regiondomstolen) i Köln. Etter at Kauder tapte på alle punkter sa rettens talsmann, Hubertus Nolte, at vanlige og åpenbart meget strenge regler for forretningstransaksjoner også gjelder internettauksjoner.

Ifølge WDR.de prøvde selgeren å skylde på tekniske feil ved nettauksjonen, uten at det imponerte dommeren. Båten må selges - for under 200 kroner. Og saken kan ikke ankes.

Den uheldige båtselgeren finner neppe oppmuntring i at saken om det trøstesløse salget har blitt en aldri så liten internettsuksess, heller ikke at dette bare en en av flere tilsvarende saker som har blitt strengt behandlet av tyske domstoler. En bonde, som ønsket 60.000 euro for en svær betehøster måtte selge maskinen for 55 euro, og et lite privatfly skal ha gått for minstprisen - EN euro!

På den annen side er det tydelig at tyske båtselgere har tatt en generell tenkepause hva angår nettesalg  - i alle fall på allesauksjon.de, som trolig helst ville unngått denne typen oppmerksomhet. For der var det ingen båter for salg i dag!

Powered by Labrador CMS