Tusenvis av forsvunnede båter en miljøtrussel

Det frykter både Reidar Kjelsrud, generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell ifølge vg.no

Publisert

Hverken miljøvernministeren eller båteierforbundet har svaret på hvordan de skal takle miljøproblemene ved at 5000 fritidsbåter fjernes årlig.

Båter som har gjort sitt på vannet, blir ofte senket, brent på bål eller satt igjen der det måtte passe eieren. Fåtallet leveres til godkjente mottak.

Fram til i dag har dette ikke vært et vesentlig problem for miljøet, men når det årlig kjøpes 35.000 nye båter, blir miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) bekymret. - I dag har vi ikke noe system som fungerer, og det kan ikke fortsette. Dette er et stort og voksende miljøproblem som må løses. Men det er veldig mange spørsmål rundt dette, sier miljøvernminister Solhjell.

Ministeren har foreløpig få konkrete forslag til hvordan en slik ordning skal fungere, eller hvordan den skal finansieres. - Utgangspunktet må være at ansvaret ligger hos båteierne, sier Solhjell.

Miljøverndepartementet vil lage en returordning for båter for å stoppe det voksende miljøproblemet, men har ingen klar løsning på problemet.

Les mer på vg.no

Powered by Labrador CMS