Turen er målet, Træna er destinasjonen

Trænafestivalen er kåret til Norges beste festivalarrangør, og tar nå steget videre for å optimalisere sin festivalopplevelse

Publisert

Hovedbilde: Foto Børge Helstrøm.

Arrangørene ønsker ikke bare å sette fokus på miljøvennlig transport til den lille øya, men samtidig også å vise frem den spektakulære Helgelandskysten. Dette gjør de gjennom et forsterket samarbeid med SeilNorge under fanen «Turen er målet, Træna er destinasjonen».

10 båter og 88 deltakere


Vi ønsker å sette deltakerrekord på vår tur fra Brønnøysund til Trænafestivalen! sier Daglig leder i SeilNorge Emil Casper Engebrigtsen.
- Seiling er den mest miljøvennlige måten å reise til Træna på og SeilNorge har et bevisst forhold til natur og økologi i det de gjør. Målet med en rekordstor deltakelse med 10 båter og 88 medseilere i 2015 er noe vi støtter fullt ut, sier festivalsjef på Træna Anita Overelv.

- Trænafestivalen er et knutepunkt for Helgeland


Det mener Daglig leder i SeilNorge, Emil Casper Engebrigtsen. -Trænafestivalen er i våre øyne det beste og viktigste kultur-arrangementet på Helgeland. Festivalen trekker 3000 mennesker ut til Træna hver sommer, og de omsetter festivalbilletter for ti millioner kroner. Billettene går raskt unna hvert år. Gjengen på Træna er kåret til Norges beste festivalarrangører og de klarer på en helt spesiell måte å gjøre Helgeland mytisk, spennende og ikke minst ekslusivt, sier han.

Helgelandskysten er ikke så lett tilgjengelig

Flyreisene til Mo i Rana og Sandnessjøen er dyre og forbindelsene herfra til Træna er ikke spesielt gode. Derfor er samarbeidet med SeilNorge som sammen med Trænafestivalen ta festivalgjestene til Træna via Helgeland, i stedet for via Bodø, interessant, og arrangøren vil nå tilby en pakke som består av både seiltur og festival. Vil vise frem Helgeland, og knytte produktene sammen.

SeilNorge har de siste seks årene realisert drømmen det er for mange å oppleve regionen. - Helgeland har enormt mye å by på men det er vanskelig å reise mellom stedene. Grunntanken vår har hele tiden vært å binde destinasjonene sammen i pakker, slik at selve seilturen blir en effektiv og miljøvennlig måte å reise mellom stedene på. sier Emil Casper Engebrigtsen fra Ylvingen. -Våre turer handler like mye om å oppleve Helgeland som å lære å seile. Underveis på tur seiler vi innom destinasjoner som Hildurs Urterarium, Vega Havhotell, Næs, Lånan, Bønå i Visten, De Syv Søstre og mange flere, fortsetter Engebrigtsen. 

Powered by Labrador CMS