Trosset været i Arendal

Da Sørlandets båtmesse åpnet var ikke værgudene på arrangørens side. Utstillere og publikum er likevel optimistiske med tanke på de neste dagene.

Publisert

I Pollen var utstillerne i formiddag i ferd med å foreta de siste forberedelser for helgens båtmesse da Båtliv besøkte Arendals indre havn.  Til tross for regnbyger og grått var stemingen på topp både hos samtlige vi snakket med. Været skal ifølge værmeldingen bli bedre etterhvert og det ventes storinnrykk i morgen og overimorgen.

Årets messe byr på et spekter av båter fra de minste GH 11 til hus på sjøen med og uten flybrigde. Av båtene som vakte mest oppsikt blant de første besøkende var Meridian 391.Ungjentene Stine Tveito Fredriksen og Malin Sævrøy Kristoffersen syntes hvertfall dette var den mest imponerende båten. Kanskje ikke så rart at båten falt i smak hos jentene, ettersom det er kvinner som har bestemt 80 prosent av interiøret ombord.

- Da båten ble bygget besto prosjekt-panelet av 16 personer, åtte av hvert kjønn. Kvinnene hadde 80 prosent å si over interiøret, mens mennene hadde tilsvarende å si for de tekniske detaljene, forteller salgssjef Jan Frode Amundsen i Baymax som representere Meridian på messen.

Fargerikt

En nyhet som vekker oppsikt  i den indre havnen er Nidelv 780. Ikke bare har den en knall rød stripe på skroget, men også interiør og tekstiler er knall rødt. Fargen er laget etter kundens ønsker, og er ikke standard på båten. De frekke fargene gjør at man enten faller pladask for eller skygger unna båten.

Få seilbåter

For motorbåtfolket er det nok av flytende lekkerbisker å se i Arendal i pinsen. Blant seilbåtforhandlerne er det derimot ikke mange som som har tatt turen til Sørlandet. Den eneste båten med mast i Pollen i dag var Faubry 363, som har seilt ned fra Oslo for anledningen. Lagoon står oppført på utstillerlisten og var etter sigende underveis til Arendal fredag ettermiddag. I tillegg er Sunbeam representert, med de ligger et steinkast unna de andre båtene, nærmere bestemt utenfor det gamle rådhuset i byen.

Vignettfoto: Stine Tveito Fredriksen og Malin Sævrøy Kristoffersen likte Meridian 391 best.

Powered by Labrador CMS