Tror på bedre båtsalg

For tiden øker bobilsalget, mens båtsalget er labert. Norboat tror båtsalget vil ta seg opp.

Publisert

Etter stor interesse under årets største båtmesse "Sjøen for alle", håpet båtbransjeforbundet Norboat at dette var tegn på lysere tider:

–    Vi hadde håp, men det ser ikke ut til å bedre seg ennå. Salget er selvsagt væravhengig, men dårlig og kaldt vær er ikke eneste årsak. Vi er fortsatt preget av uroligheter i finansmarkedet. Dessuten påvirkes folk av bekymring for personlig økonomi. I flere tilfeller er det kanskje en grunnløs frykt, men like fullt årsak nok til at de holder igjen med å kjøpe ny båt, sier administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat til NTB.

De siste årene har salget av bobil i Norge økt kraftig, og mange forhandlere melder at deres kunder sier de har solgt båten og kjøpt bobil i stedet.

Optimist

Prytz er litt skeptisk til å konkludere med at bobillivet har utkonkurrert båtlivet:

–    I perioden 2005 til 2007 hadde vi et unaturlig høyt salg av nye båter, så det var ventet at det skulle gå ned. Men dette er typiske trender der pendelen svinger, og etter noen år med dårlig salg nå er jeg optimist og tror pendelen svinger tilbake til bedre båtsalg, sier Prytz til Tønsberg Blad.

Fremdeles høy interesse for båtmarkedet gjenspeiles i ferske tall fra finn.no. De viser at det har vært over 250.000 tusen søk på båter til salgs hver uke siden 1. april. Det er for eksempel langt mer enn for bobil og campingvogn, som ligger på rundt 94.000 søk til sammen per uke.

Hvorfor er båtsalget tregt? Velger båtfolk bobil? Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS