Trives best i treskøyta til far

Det er ikke mye som skulle tilsi at Alfred Høyning (16) var treskøyte-entusiast da vi møtte ham med ungdomsbåten – en Zodiac Pro med 50 hester på hekken. Så snart Alfred får tatt matrosutdanning, skal unggutten nemlig bli skipper på egen skute, og den skal være av tre.

Publisert

Han kommer susende forbi oss i en Zodiac Pro på 14 fot, med en sulten Yamaha 50 hestekrefter på hekken. Alfred vet hvordan han skal kjøre for å få optimalt ut av skroget, men også for at turen skal bli sikker og komfortabel.

– Vi kaller den «Gummiekspressen», rett og slett, da den går fort, og jeg ofte kjører med venner om bord, forteller Høyning til Båtliv.

Hele styrekonsollen er preget av det morsomme skipsnavnet. På den eldre motoren finner vi også spor etter klistremerker som tidligere har vært en morsom tegnefigur. Men selv om merkene er til for å pynte, har de også en annen, smart og gjennomtenkt hensikt. For noen år siden opplevde nemlig Alfred og familien å bli frastjålet både båt og motor, men fant over all forventning båten igjen i nærheten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS