Triton 6600/2 til 47 millioner kroner

GÅR DYPT: Triton 6600/2 dykker 2000 meter.

Denne dykker 2000 meter

For å nå ned til maksimum dybde trenger denne private ubåten én time.

Publisert Sist oppdatert

Ubåten Triton 6600/2 er for de rikeste, med en prislapp på 5,5 millioner dollar. Med dagens dollarkurs tilsvarer det i overkant av 47 millioner kroner. Dette er før norske avgifter. Og selv om du har konto til denne, og kanskje til og med en yacht som har dekksplass for en mini-ubåt må du likevel smøre deg med tålmodighet. Fra bestilling til du får farkosten levert tar det 18 måneder.

Seks lyskastere

Skal du virkelig teste ut dybden med denne ubåten og starte turen nedover i dypet, er det greit å ha noen å snakke med. Her er det plass til en medpassasjer som opplevelsene, om ikke frykten, kan deles med. Det blir jo etter hvert ganske mørkt. Det sies at under perfekte forhold kan sollyset så vidt, med finjusterte instrumenter, registreres helt ned til tusen meter, men fra 200 meter er det normalt helt mørk for et menneske. Og altså de siste tusen meterne er det absolutt mørke. Da kommer lysene som hører til ubåten godt med. Den har seks lykter, hver av dem med en lysstyrke på 20.000 lumen som standard. Det tilsvarer en halogenpære på 1000 watt. Men den kan leveres med enda mer lys om ønskelig. Og nei, denne ubåten er ikke atomdrevet for å klare dette forbruket. Her er det batterier.

Reserveluft for 96 timer

Det oppgis at maksimum dykketid er ti timer, men skulle det oppstå problemer har har den reserveluft til at man skal klare seg i minst 96 timer.

Vurderer du å ha den på badeplattformen? Selv om den ikke strekker mer enn ei middels jolle med sine 13 fot er den også 11 fot bred, og den veier åtte tonn. Det sier seg selv at denne da er mer for superyachten.

I Cannes var vi om bord i en yacht som hadde en ubåt på akterdekket.

Les mer: Gul ubåt på akterdekket

 

Triton 6600/2

Lengde: 13 fot

Brede: 2,5 meter

Vekt: 8000 kg

Maks fart: 3 knop

Maks dybde: 2000 meter

Motor: 2x5 hk (2x 3,7kW) elektrisk

Batteri: 120 v25 kWh

Maks personer: 2

Eksterne lys: High output LED