Treningsskip for navigasjon gikk på grunn

Fartøyet «Nordstjernen» som seilte som hurtigruteskip helt til 2012 har gått på grunn i Karmsundet i Rogaland. De 21 personene ombord i skipet skal ikke være i fare, melder NRK.no

Publisert

Hovedredningssentralen for Sør-Norge mottok meldingen om grunnstøtingen igår klokka 22.10. Flere båter og et reningshelikopter er sendt til åstedet rett vest for Sørhaugøy i Karmsundet, men skipet tar ikke inn vann og mannskapet er i sikkerhet.

«Nordstjernen» hadde sin siste reise som hurtigrutereskip i 2012, og var da det hurtigruteskipet med lengst fartstid. Skipet blir nå benyttet til navigasjonstrening og eies av Indre Nordhordland Dampbåtlag.

Skipper Stig Skarshaug på redningsskøyta RS «Bergen Kreds» forteller til NRK.no at manhar gjort et forsøk på å trekke skipet av grunn, men at forsøket var mislykket. Slepebåten «Max Mammut» skal i løpet av de nærmaste timene, når vannstanden har steget, gjøre et nytt forsøk på å få «Nordstjernen» av grunn.

Kystvaktskipet «Ålesund» er ved det grunnstøtte skipet, og et Sea King redningshelikopter har vært i luften over «Nordstjernen», men foreløpig er det ingen fare for dem som er ombord i «Nordstjernen». Det blåser frisk sørvest bris i området.

Powered by Labrador CMS