Trebåtfestival i Oslo

21. - 23. august i år arrangeres Oslos første offisielle Trebåtfestival på Aker brygge

Publisert

Store bildet: Arkivfoto Båtliv

Bak arrangementet står en gruppe trebåtentusiaster. Det er Klassisk Treseiler Klubb, Classic Motorboats, Furuholmenklubben, Seilskøyteklubben Colin Archer med flere som vil besøke årets begivenhetsrike " høstsamling " Oslo Trebåtfestival 2015.

Det påregnes et antall mellom 60 og 80 båter, og det har vært en utfordring å få plassert brygger tilknyttet eksisterende moringer for at bryggearealet stabiliseres med blant annet med tanke på sikkerhet for alle beøkende. Det blir gratis deltagelse og gratis adgang for både utstillere og publikum. Mange av seil og motorbåtene som vil delta er over 100 år gamle, men er fortsatt i god stand og har linjer og form som vekker oppsikt og beundring den dag i dag.

Festivalen legges opp som en høstsamling for trebåtmiljøet, en weekend der trebåteiere med familie kan samles i Oslo Havn. For å nevne ytterlige deltagere på landsiden kan nevnes Holmen Yachtverft, Sollerud Båtbyggeri & Slip som vil vise besøkende en smakebit av Norges lange tradisjoner innenfor trebåtbygging. Oslo Trebåtfestival vil fokusere på våre tradisjoner og lange maritime historie. Flere av verdens mest berømte båtkonstruktører og verft fra de siste 150 år var norske. Deres båter er like ettertraktet den dag i dag og tas vare på som kulturskatter.

– Holmen Yachtverft avduker sitt siste byggverk fredag ettermiddag, vi auksjoneres bort en 17 fots tresjekte med akterspeil til inntekt for Kreftforeningens Barnearbeid, Telenor Maritim Radio markerer kampanje om sikkerhet på sjøen, publikum for se det siste av EL biler fra Nissan, EL sykkel importører er på plass, redningsskøyta og Elias kommer og mye mer, forteller Morten Christiansen, som er blant initiativtagerne til arrangementet. På www.oslotrebatfestival.no. kan du finne oppdaterte nyheter til enhver tid.

Powered by Labrador CMS