Trebåtbyggere trenger flere fagfolk

Plastindustrien sliter tungt, men i Risør er det ledige jobber for dyktige fagfolk som kan bygge trebåter.

Publisert

Risør Trebåtbyggeri trenger rett og slett flere båtbyggere for å få unna en stadig økende oppdragsmengde. Selv om bedriften tidligere i høst måtte permittere fem ansatte som produserte innredninger og andre tredetaljer til konkursrammede Askeladden, går kjernevirksomheten på verftet godt.

Det er er Aust Agder Blad som bringer dagens gladmelding fra båtbyggermiljøet på Sørlandet. Ifølge avisen har verftet allerede hentet en trebåtbygger fra Tyskland, men trenger altså flere.

For oppdragene er mange for den snart 30 år gamle bedriften i Buvika: Skuespiller Mads Ousdals motorseiler skal gjennom en omfattende renovering, i tillegg har Risør Trebåtbyggeri fått jobben med å rigge opp Drammen-sjøspeidernes 130 år gamle sandjakt «Christiane». Videre skal den gamle slepebåten «Styrbjørn» få en del ny dekksplank og fornye deler av styrehuset, senere venter kutteren «Balder» og skøyten «Immanuel» på verftets restaureringsinnsats.

- Jeg kan ikke love alle som søker jobb, men en eller to ekstra båtbyggere har vi absolutt behov for, sier daglig leder Ole Jacob Broch til Båtliv.

- Har du mulighet for å finne nye jobber også til de som bygget båtinnredninger for eksterne kunder?

- Nei, dessverre. I den industrielle delen av bedriften vår var det som om rullegardin gikk ned i høst, men kjernevirksomheten går altså godt. Dessverre er dette en helt annen type jobb, som krever en annen båtbyggerkompetanse, sier Broch.

Også en rekke andre mindre oppdrag venter de nye fagfolkene verftet søker, og Risør Trebåtbyggeri arbeider også med å bygge ferdig en færing som ble påbegynt under «Sjøen for alle» i vår. For nå har det meldt seg en kjøper til utstillingsbåten.

Og - det må også nevnes at også Moen Trebåtbyggeri, som holder til i samme lokaler som Risør Trebåtbyggeri har travle dager med å restaurere seiltråleren «Boy Leslie».

Toppbildet: Nating av det nye dekket på «Christiane». ALLE FOTO: Risør Trebåtbyggeri

Powered by Labrador CMS