Tre verdensnyheter i Norge

Askeladden P66 Weekend, Ardea 32 og Viksund 360 St. Cruz med tre kabiner er blant nyhetene som vises for første gang i Bergen i februar.

Publisert

Nå er det tid for båtustillinger, og på «Dra til sjøs» i Bergen fra 17. Februar blir det presentert hele tre verdenspremierer. Alle verdensnyhetene kommer fra velkjente båtbyggere på Vestlandet. Nyhetene er Askeladden P66 Weekend, NB Marines Ardea 32 og Viksunds nye 360 St. Cruz.

Weekend

Askeladden P66 Weekend bygger på samme skrog som fjorårssuksessen Askeladden P66 Pilothouse, men overbyggene og innredningen er forskjellig. Weekend har litt kortere cockpit og et større dekkshus, som gir mer plass og komfort under dekk. Weekend har dobbeltkøye forut og eget toalettrom. Begge båtene er vask og bysse. Dyp V-bunn forut og flatere akterskip skal gi gode sjøeegenskaper i bølger og samtidig et stabilt skrog. De to Askeladden-modellene produseres begge ved Os-bedriftens anlegg i Polen.

     Askeladden P66 Weekend er støpt i samme form som Parker P66 Weekend, som ble stilt ut i Paris før jul og som Båtilv her bringer bilder av. Utstyrsliste og motorisering er blant forskjellene på de to båtene, som ellers er nokså like.

Vestlandsbåt

Ardea 32 vil ifølge verftet by på høy bo-komfort og har mye utstyr. Standardbåten vil koste vel 1,6 millioner kroner med Yanmar 222 hk, og båten kan også leveres med Yanmar 295 hk eller Volvos D4-maskiner på 260 eller 300 hk. Total båtlengde blir 10 meter inklusiv badeplattform og baugspyd og båten får to store lugarer. Lanseringsdato Båten minner ikke så mye om de større Ardea 34 og 38-modellene, men faller snarere inn i den klassiske vestlandsbåttradisjonen NB har vært en eksponent for i alle fabrikkens 25 år.

Også Viksund-nyheten bygger på et velkjent skrog. Her er nyheten en innredningsløsning med tre lugarer. Produsenten reklamerer med stort bad med separat dusjrom, og dessuten stor innvendig salong.

Norgespremiere

Andre nyheter «Dra til sjøs» kan lokke med, er Bavaria Sport HT 38, som aldri har vært vist på en norsk messe før, men som Båtliv har testet da den kom til Norge i november.

Du kan lese Bavaria-testen her (det er gratis til privat bruk for abonnenter)

Greenline 33 er en miljøvennlig motorbåt som kan leveres med hybridmotor. Denne har aldri vært vist på Bergensmesse før, men også denne har vært testet av Båtliv.

Du kan lese Greeline-testen her (det er gratis til privat bruk for abonnenter)

For øvrig lokker Jan Anders Søyland og messeledelsen med Askeladden P65 RIB og Askeladden C84 Voyager samt motorer og aggregater fra Lombardini Marine.

Du kan lese test av Askeladden P65 RIB her (det er gratis til privat bruk for abonnenter)

Se Båtlivs omfattende testarkiv med mer enn 600 båttester her

Powered by Labrador CMS