Tre mann reddet da seilbåt kantret utenfor Egersund

En leser tipset oss om en ulykke utenfor Jæren natt til 31. juli, da en båt på vei hjem etter en atlanterhavskryssing kantret i 11 meter høye bølger.

Publisert

De tre seilerne var på vei hjem fra en Atlanterhavskrsyssing via Karibien, Canada, Grønland og Islandda båten kullseilte i det dårlige været. Det var faren til en av de tre som meldte fra til Hovededningssentralen klokken 05.30. Seilbåten lå da rundt 65 kilometer fra land. Det var 11 meter høye bølger og storm da ulykken skjedde og to av mannskapet falt over bord, sier en av de tre, Ivar Skjeggestad.

Kullseilte

- Vi gikk rett og slett rundt med seil og mast ned i vannet. Jeg og Steinar datt utenfor ripa, og hadde det ikke vært for vaieren hadde ikke vi sittet her i dag. Nei, det var heftige greier, sier den ene av de tre, Ivar Skjeggestad til NRK. - Vi lå ute i vannet, det fosset over og vesten blåste seg opp. Det rettet seg opp etter hvert, vi har jo seks tonn i bunnen av båten. Da var det bare å få sikker rute hjem, og det inn til Egersund. En redningsskøye ble sendt ut for å assistere mannskapet på seilbåten.

Ikke overrasket

- Vi hadde lyttet til værmeldingen, men det bare økte på når vi var så langt fra land. Vi tenkte vi skulle gå inn til Shetland, men der var det visstnok ikke noe særlig å gå inn på grunn av heftige strømninger og bølger. Da måtte vi bare fortsette, og da vi kom 70 nautiske mil utenfor Bergen så vurderte vi å bare holde høyden ute i Nordsjøen og Skagerrak. Vi satset på at det blåste over, men det ble bare verre og verre.

Ikke skremt

- Nei dette her er livet. Må bare få slappe av litt nå. Nå skal jeg ringe mor for å si at vi er oppe og går, avsluttet Skjeggestad overfor NRK

 

Powered by Labrador CMS