Tre båter til mål i Arendal
Tre båter til mål i Arendal

Tre båter til mål i Arendal

Norwegian Grand Prix i Arendal endte som et klubbmesterskap i Midt-Østen.

Publisert

Sjeikene fra Dubai tok de tre første plassene i søndagens avslutningsrunde. Kanskje ikke så rart når kun tre båter kom  til mål. Der var det ingen norske for å si det sånn.

Gjennom helgen klarte likevel de to norske teamene, Welmax og Relekta,  og skremme vannet av araberne opp til flere ganger.  Welmax andre plass i lørdagens runde viste hva som bor i den raske båten til Jørn Tandberg og Kolbjørn ”bonden” Selmer.  I søndagens avslutningsrunde endte det imidlertid med rorhavari. I gårsdagens kortløp lå Relekta med Christian Zaborowski og Paul Gaiser lenge på en andreplass, for så å ende på en tredjeplass i mål. I etterkant ble Relekta idømt akstra tid fordi de ikke hadde tatt tatt sin langrunde innenfor gitte regler.  –Surt, jeg hadde litt for mye å tenke på der og da, sier Christian Zaborowski til Båtliv.

Etter en spektakulær og dramatisk start i dagens avslutningsrunde, hvor hjemmefavoritten Welmax vant kappløpet mot første sving, og hvor Fazza 1 nesten flippet i første sving, ble feltet raskt redusert til bare tre båter. De andre falt fra i  rask rekkefølge, og for hjemmefavoritten endte det med ror-havari. Irriterende for Tandberg og Selmer i Welmax, som hadde sikret seg et meget godt utgangspunkt med sin andreplass i kortløpet på lørdag. -Starten i dag var flott, men kanskje vi  presset litt for hardt i en tøffe sjøen, sier Tandberg. 


For Christian Zaborowski og Paul Gaiser i Relekta, gikk det heller ikke sjøveien. En røket kompressorreim sendte debutantteamet ganske raskt i depoet.

–Vi skjønte egentlig ingenting, og det er heller ingen å skylde på. Reima var skiftet for en halvtime før start, sier Christian Zaborowski. Ellers er han fornøyd med helgen, og sier de har en meget rask og startfarlig båt.

-Båten er spesiell, den tåler ikke at vi gjør noen feil. Det er heller ikke store justeringene som behøves før neste løp. i følge Christian Zaborowski.

Team Zabo Racing tar disse første løpene som en gjennomkjøring for både båt og team, og teameier Jan Zaborowski sier han er fornøyd med å se at tidene stadig har blitt bedre for hver runde. Klasse 1 nå drar til Uddevalla for den svenske Grand Prix, 6-8 august. BMW NORSKE GRAND PRIX, 2 RACE - resultater

1. Fazza 3 - A Al Zafeen (UAE) / N Bin Hendi (UAE) 00.43.23,23

2. Spirit of Dubai - G Manuzzi (SMR) / G Carpitella (ITA) + 00.03,14

3. Fazza 1 - A Al Mehairbi (UAE) / M Al Marri (UAE) + 02.37,11 @

4. Relekta - P Gaiser (BRA) / C Zaborowski (NOR) DNF 


5. Welmax - K Selmer (NOR) / J Tandberg (NOR) DNF 


6. Primatist - G Cappellini (ITA) / N Giorgi (ITA) DNF

UIM CLASS 1 WORLD Powerboat Championship - etter løp 4 av 12 


1. Fazza 3 - 82pts 2. Fazza 1 - 53pts 3. Welmax - 29pts 4. Spirit of Dubai - 27pts 5. Primatist - 23pts 6. Team Abu Dhabi - 16pts 7. Foresti & Suardi - SCAM - 11pts 8. Welmax Alianza - 10pts 9. Relekta - 7pts

Powered by Labrador CMS