Traust solbåt fra Vestlandet

Med de tradisjonelle linjene i behold har Saga fått en åpen solbåt med soveplass for en familie.Se stor bildespesial!

Publisert

Sjøen for alle, Lillestrøm:

Saga 310 er bygd på det velprøvde skroget til Saga 315. Skroget er halvplanende med strak aksel, og med Volvo Penta D4260 (253 hk) har den en marsjfart på 19-20 knop, ifølge Sølve Refsnes.

– Vi har gitt den en fembladers propell som gir lite vibrasjon og mindre støy, sier Refsnes. Han regner med at Saga Boats skal klare å produsere fem båter i måneden. Produksjonstiden for denne modellen er seks uker, og han regner med at opptil fire båter kan være kundeklare til ferien.

– Med Saga 310 sikter vi oss enda mer mot kunder på Østlandet, i tillegg til Sør-Europa. Vi vil også levere båten uten targabøyle, slik at den kan brukes til kanalferie, sier Refsnes.

Mye sol

Den nye båten utmerker seg med mye uteplass. Akter har den en sittegruppe med en større L-sofa og en langsgående sofabenk. Gjennomgående utmerker båten seg med mye skapplass. Stueplassen er såpass stor at vi vil tro at selv en familie vil ha mer enn nok til en lengre tur. Mellom salongen og førerplassen er det et pantry på styrbord side med kokebluss, komfyr, vask og en stor kum som også kan brukes som kjøleboks for drikke. På babord side er det masse stueplass, i tillegg til et barskap.

Førerplassen har fått ny design fra Saga-produsenten. Det er viet stor plass til plotteren, men av førsteinntrykk tror vi vinkelen kan være noe bratt når man sitter og kjører. Dashbordet er lakkert i  grå antireflekslakk og gir ellers et moderne inntrykk.

Kalesjen skal ifølge produsenten være enkel å sette opp.

– En person skal klare å sette den opp på ti minutter. Her er det glidelås, og ikke mass knepping, sier Refsnes. Et stort pluss er at den også har fått kalesjestrammeren som vi tidligere har sett på italienske båter. Endelig ser vi den på en norsk båt! Den gir mye strammere kalesje og dermed mindre blafring når man kjører med kalesjen oppe. Ståhøyde under kalesjen skal være i overkant av 1,90 meter.

Velutstyrt

På babord side er det sitteplass for en til to personer, med kartlampe og kartplass for co-piloten - som også er viet fire koppholdere!

Stor uteplass til tross, nedunder er det både bad, en forkabin og en midtkabin. Sistnevnte er med gardinforheng.  Også nede, mellom soveplasser og bad, er det en større seksjon med skuffer og skap, som helt sikkert blir satt pris på. Slik stueplass får man nesten aldri nok av.

Premierebåten som står på messa er velustyrt og har en messepris på 1.634.000 kroner (levert i Asker). Den har blant annet et varmeapparat på fire kW, defroostervarme, 12 tommers kartplotter,varmtvarmstank, dusj ute og inne og baugpropell for å nevne noe.  Velger du båten med noe mindre motor, uten all ekstraytstyret er prisen 1,45 millioner kroner.

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS