Transformer-båt i karbon

Karbonbåten Wider 42 breier seg ut når den har funnet sin havn. Bildespesial og film.

Publisert

>> Se film

>> Se bildespesial

Wider 42 ble vist under båtmessa i Cannes. Der den lå og breiet seg kunne vi ikke annet enn å borde båten med kamera for å se hvordan dette fungerer. Kort sagt er dette mer eller mindre en helt vanlig båt når den ikke har slått ut sidene. Det er når den har ankret opp den skiller seg ut.

Formel 1-inspirert

Båten har en innovativ førerplass, mer moderne enn de fleste båtene på markedet i dag. Gjennomgående med hele båten er at det skal spares vekt. Derfor er den også bygget i karbon, noe som gjør at dette blir langt fra noen rimelig båt. Førerplassen er høyteknologisk med Can Bus-system, også for å spare vekt, samtidig som det blir enkelt å montere forskjellige instrumenter og kontrollsystemer. Rattet er laget med inspirasjon fra Formel 1, med masse knapper og et informasjonsdisplay i midten. Og det er fra dette displayet vi kontrollerer det som flest vil huske ved denne båten, at vi med et tastetrykk gir en grunnflate på 18 kvadratmeter, med en bredde på 6,6 meter. Hele prosessen tar 12 sekunder fra vi har trykket på den trykksensitive skjermen som kontrollerer hele prosessen.

Smart oppbevaring

Foran konsollen er det først et stort pantry hvor man har alt man trenger en u-formet sittegruppe med et bord i midten. Denne kan gjøres om til solseng ved behov, og det er vel først og fremst i områder som Middelhavet vi vil se mest av denne italiensk-bygde båten. Baugpartiet består av en lugar, men over er det enda en stor solseng.  Gjennomgående med båten er at det skal spares vekt. Dette kommer også fram når vi kommer inn i lugaren, og her har produsenten kommet fram til en ganske så smart løsning. I stedet for skap er det bagger og skipssekker. Du tar med deg baggene hjem, fyller opp det du skal ta med til båtturen, og henger dem opp på sine plasser inne i lugaren. Her er det til og med en for finklærne, uten at du trenger å skrukke til. Fra lugaren er det også tilgang til et eget bad, og for deg som er glad i musikk er det ikke her produsenten har valgt å spare vekten. Under leideren ned til lugaren er et spekket lydanlegg til mange ti-tusen kroner.

Har du litt til overs kan man også invistere i en vannscooter som kan puttes i den lille båtgarasjen akter.

Se film:

Hold deg oppdatert på båtnyheter, følg BåtlivFacebook

Powered by Labrador CMS