To vanntette nyheter

Pentax og Sony har to kameranyheter som bør overleve sommeren.

Publisert

Tøffingen er Pentax Optio W90 som nærmest minner om de hardføre digitalklokkene fra 80-tallet. W90 tåler dybde ned til seks meter, og egner seg godt til bading og snorkling. Kameaet skal også tåle fall opp til 1,2 meter og skal kunne brukes helt ned til ti minusgrader. Kameraet føyer seg inn i rekken av kameraer med tilsvarende egenskaper, men makrofunksjonen skiller seg ut. Pentax kaller det for digital mikroskop, og nærgrensen er en centimeter. På fremre kant av objektivet sitter tre led-lamper som lyser opp det lille objektivet, så kameraet vil nok gi mye moro når man kan utforske livet i fjæra på en helt ny måte. Billigste stedet du får kameraet er hos Japan Photo, der den koster 2199 kroner.

Sony Cyber-shot DSC-TX5 er en noe slankere og lekrere modell.  Den er vanntett ned til tre meter og skal tåle fall fra 1,5 meter, og som W90 skal den tåle støv og frost ned til ti minusgrader.

Huset er 1,8 centimeter på det tynneste og holder stort sett denne slanke formen. Kameraet har en baklyst sensor, noe som skulle gi gode egenskaper i dårlig lys. Rask kan den også være, med mulighet for seks bilder i sekundet, men da på bekostning av bildekvaliteten. En annen spennende funksjon er sweep panorama. Trykk på utløseren og hold den nede mens du panorerer kameraet. Med det skal kamaeraet lage et panoramabilde. Billigste nettbutikk vi finner kamereaet er hos Pixmania, der den koster 2485 kroner.

I fjor ble det også lansert flere modeller som du fortsatt finner på markedet. Les Kameraer uten vannskrekk.

Powered by Labrador CMS