Sunseeker 101 Sport Yacht

To solgt før premierevisning

Sunseeker premiereviser 101 Sport Yacht i Cannes, men to er allerede solgt. Bli med om bord med video og bildespesial.

Publisert

>> Se video!

Med sine 98 fot skal Sunseeker 101 ifølge det engelske verftet ta deres yachter til et nytt nivå. Den har fått navnet 101 Sport Yacht, men måler 98 fot i lengden. På Cannes vises den som hvit, men svart og hvit er ogå et alternativ. Båten er nominert til beste design i kåringen World Yachts Trophies, i kategorien fra 24 til 36 meter. Og selv om yachten premierevises i disse dager er det allerede solgt to av dem.

Åpent

Vi går om bord i nykommeren på Cannes Yacht Festival. Noe av det som karakteriserer denne båten er hvor lys den er innvendig, og det takket være store vinduer som også byr på en rå panoramautsikt. Men allerede på akterdekket er det godt med sitteplasser, og om solen blir for sterk er det et soltak som kan foldes ut bare ved et knappetrykk. Vi trekker inn, og her er det en åpen løsning helt fram til førerplassen som også inkluderes. Førerplassen består av totalt tre stoler i fartsretningen, så her er nok tanken at eieren også, eller andre om bord, kan ta del i kjøringen. Blir panoramautsikten for kjedelig kan en enorm flatskjerm heises opp. Sittegruppen minner mer en stue sammenlignet med andre yachter vi har sett på messa. I tillegg til lys fra panoramavinduene er det takvinduer som fører opp til dørken på flybridgen.

Se video (artikkelen fortsetter under filmen):

Når vi kommer nedunder er det ikke slutt på store vindusflater. Eierkabinen har også store vinduer. I tillegg til en stor dobbelkøye er det her også en sofagruppe og et sminkebord/arbeidsbenk, samt et velutrustet badedom. Eierkabinen er akter i båten. Forut er det også kabin med respektabel størrelse, og selvfølgelig et eget bad. Her er det i tillegg til vinduer på skrogsidene to takvinduer som også slipper lyset inn.

Eget kontor

Båten som vises på messa har også en stor arbeidsplass, altså med et stort skrivebord med skuffer, hyller på skottet og alt som hører et respektabelt arbeidsværelse til. I tilegg er det en sofabank, og selvfølgelig et stort vindu på skrogsiden. Til sammen har båten fire lugarer, om vi ikke tar med mannskapslugarene. En kommende eier har store muligheter for å påvirke hvordan den blir seende ut, både innvendig og utvendig. Innvendig kan det velges i et sort utvalg materialer, som et godt utvalg treverk, lær, tekstiler og forskjellige steinsorter.

Det fortelles at båten har en fin cruisingfart på 24 knop. Med full tank skal den da rekke 700 nautiske mil før de må fylles opp igjen. Da har man brukt opp 13.000 liter diesel, så noen billig tur blir det ikke, da prisen for å fylle opp tanken igjen kommer godt over hundre tusen kroner. Toppfarten ligger på 30 knop.

Powered by Labrador CMS