Sting 485 og 485 S

Sting 485S
Sting 485S
Sting 485
Sting 485S
Sting 485
Konsollen vippes opp for mer stueplass.
To populære nykommere

To populære nykommere

Nylanserte Sting 485 og 485S treffer godt, og er allerede forhåndssolgt med mer enn 60 båter.

Publisert Sist oppdatert

På Sjøen for alle ble Sting 485 og 485S lansert. Dette er oppfølgere av produsentens salgsvinner, Sting 530, og mye tider på at også disse to modellene treffer riktig. Etter Sjøen for alle var allerede 60 båter forhåndssolgt. Prisen for Sting 485 og 485S var henholdsvis 159.900 og 166.900 kroner på Sjøen for alle. S-modelen har samme skrog som 485, men med konsollen trukket lenger forut og eget førersete. Den andre modellen bruker akterbenken som førersete, og får dermed mer plass på fordekket. Modellene har samme konsoll som kan låses opp og vippes fremover for stueplass.

Sting 485 ble av journalister fra båtbladene kåret til messas båt under Sjøen for alle. Juryens begrunnelse for Sting 485 var at denne skjægårdsjeepen, eller styrekonsollbåten, henvender seg til et stort publikum med sin praktiske dekkslayout. Juryen mente at her kombineres brukervennlighet med fordelaktig pris – og viser at etablerte konsepter kan finslipes og raffineres på en utmerket måte.

– Enda en fjær i hatten for Mirage Boats og deres båtbyggere som gjør en fantastisk jobb med å omsette mine tegninger og ideer til virkelighet.

Når man ser på finishen på det arbeidet som gjøres på Nordkapps verft er det lett å bli imponert, sier Espen Thorup som har designet Sting 485. Thorup designet også fjorårets messas båt, Nordkapp 605 Enduro. Nordkapp og Stong bygges for øvrig på samme fabrikk, hos Mirage Boats. Sting er Frydenbøs - Evinrudes importør av Evinrude motorer i skandinavias eget båtmerke. Båtene selges da naturlig nok med Evinrude på hekken.