To nyheter fra Askeladden

En daycruiser og en styrhusbåt litt over en halv million kroner er blant vårens nyheter fra Askeladden.

Publisert

De to nyhetene er bygget på samme skrog, men med helt forskjellig overbygg. Båtene er 7,45 meter lange (ca 24 fot), og bygget for  utenbordsmotor fra 150 til 300 hk.

Med 150 hk fra Suzuki ligger listeprisen tett oppunder 600.000 kroner, ifølge tidligere publiserte nyheter.

–    Vi kommer nå med en hel ny generasjon motorbåter som vil fornye dagens daycruisere, cabincruisere og skjærgårdsjeeper. Målet har vært å utvikle tidsriktige, fremtidsrettete båter med bred appell til den moderne båtbruker, sier markedssjef Leif Bergaas i Askeladden Boats AS. Båtene er utviklet i samarbeid med Model Art i Polen, som nå også bygger båter for Windy.

Solskinnsbåt

C75 Cruiser er Askeladdens nye daycruiser. Båten har uteplass med sitteplass til syv personer. Uteplassen har rundsofa, bord og seter som kan vendes og danne en spisegruppe. I tillegg er det en ekstra sittebenk helt akter. Praktisk pantry med vask og kokested samt lukket forkabin med toalett og overnattingsmuligheter er standard, heter det i pressemelding fra Askeladden.

Tak

Askeladden C75 Center Cabin har sitteplass til syv under tak. I tillegg har den god uteplass, skyvetak i kabin og tredelt skyvedør som kan låses i flere posisjoner. Nedfellbare sittebenker på akterdekket gir ekstra dørkplass når det trengs.  Båten har direkte utgang gjennom hekken til badeplattformen med plan dørk, som gir en forlengelse av akterdekket. Full pantry med vask og kokebluss. Lukket forkabin med skylight, sidevinduer, soveplass og toalett.

Utvendig solide rails/pulpit, som gir trygg gange rundt båten, hører også med til utstyret ifølge pressemeldingen.

Skroget

Det er lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle en ny skrogplattform til C75. Målet har vært å finne den optimale kombinasjonen av lite markert planingsterskel, myk gange i røff sjø, høy topphastighet, god drivstofføkonomi og ikke minst stabilitet. Resultatet er et skrog med en relativt konvensjonell V-200 hekk, V-220 oppdriftssenter og et skarpt V-600 forskip.  Alt i alt gir dette de alle de sjøegenskapene som var utgangspunktet for konstruksjonsarbeidet. Askeladden C75 er lettdrevet og har stort fartspotensial, hevder produsenten. Båten er bygget for outboard fra 150 til 300 hk. Med største motor runder den ca. 45 knop, ifølge pressemeldingen.

De to modellene er de første i en serie nye båter fra det tradisjonsrike Vestlandsverftet, får vi opplyst. Båtene stilles ut på Sjøen for alle, som åpner onsdag denne uka. Båtene har tidligere vært omtalt på batliv.no, og mer informasjon og tekniske data finner du her.

Powered by Labrador CMS