Tåler vann og fall

Den eneste svakheten med den nye Android-mobilen Cat B15 er vel at den synker.

Publisert

Catepillar er ikke bare svære anleggsmaskiner. Android-mobilen Cat B15 er langt mindre, og er laget for å tåle det meste. De første testene har begynt å komme på den nye mobilen, og vi ser litt på hva de skriver. Men først tar vi en titt på spesifikasjonene.

Tåler vann og fall

Dette er en mobil som koster nærmere tre tusen kroner, men spesifikasjonene er ikke bedre enn for en mobil til rundt tusen kroner. Til gjengjeld får du en hardfør telefon. For de spesielt interesserte består datakapasiteten av en 1 GHz tokjerneprosessor, og den har 512 megabyte RAM. Lagringsplassen er heller ikke mye å skryte av, sett i lys av dagens smarttelefoner. Den er på bare 4 gigabyte, men kan utvides med micro-SD-kort. Batteriet er på 2000 mAh. Ut fra testene vi har lest holder den en dag eller mer før du må sette den på ladning igjen. Står den kun på standby skal den klare seg i 26 dager, mens taletiden er rett i overkant av 16 timer. Kameraet er på fem megabyte, og telefonen har ikke blits, slik vi ser på de fleste smarttelefoner i dag. Fordelen med LED-lyset som fungerer som blits er at den også kan brukes som lommelykt. Siden telefonen er vanntett kan den også ta bilder under vann.

Cat B15 skal tåle å ligge en meter under vann i 30 minutter, og den skal overleve et fall på 1,8 meter mot betong.

Tester

Nettsiden amobil.no som har testet telefonen skriver at dette ikke er en kraftplugg, men at den fungerer helt greit til enkelt bruk, og den takler de fleste tilgjengelige programmer. Amobil har hatt telefinen under vann og kastet den bortover asfalten, uten at den har tatt skader av det. Den trykksensitive skjermen kan også brukes selv om den er våt. Amobil gir telefonen terningskast fire, og trekker ned på dårlig skerm, ytelse og dårlige bilder i svakt lys, mens på plussiden er blant annet robustheten, og spesifikasjoner sammenlignet med tilsvarende hardføre mobiler.

Dinside.no har også testet mobilen, og gir den terningskast fire, med ganske så like konklusjoner som amobil.no. Din Side påpeker at spesifikasjonene gjerne kunne vært bedre, men at telefonen absolutt er verdt investeringen.

PC-World Norge som også har testet telefonen gir den terningskast fem.Her trekkes det ned på litt traurig innmat. De tok sjansen og slapp telefonen fra halvmeteren til to meters høyde. De skriver at fra 1,5 meters høyde løsnet bakdekslet og batteriet løsnet litt, men ikke verre enn at det kunne settes på plass igjen.

En stor fordel som trekkes fram hos alle som har testet mobilen er at den har to sim-kort. Da kan du ha et kort privat og et kort for jobb.

Denne filmen fra Youtube er én av ti i en serie som viser hvor mye telefonen tåler. Her legges den i en bøtte med vann som fryses til is:

Powered by Labrador CMS