Vanntette mobiler

Tåler regn – men takler det dårlig

Samsung Galaxy Xcover 2 er en vanntett telefon som ikke liker vann på skjermen. Vi har testet allværstelefonen.

Publisert Sist oppdatert

Samsung Galaxy Xcover 2 er ingen kraftmaskin, sett i dagens marked, men den har datakraft nok til å få jobben gjort. Sammenlignet med en iPhone eller en kraftigere Samsung, er den tregere i bevegelser på skjermen når vi bruker programmer og blar oss rundt. Telefonen har et røft utseende. Den er laget for å brukes utendørs. For å slippe overraskelser er bakdekselet festet med en skrulås. Lydutgang og USB-tilgang er beskyttet med gummipropper, som det er viktig å påse er godt på om forholdene krever det. Mobilen har en såkalt IP67-sertifisering. Det betyr at den skal tåle å ligge i opptil 30 minutter på opptil én meters dyp. Den er da også beskyttet mot inntrengning av støv, men under vår test opplevde vi at knappene under skjermen ikke kunne brukes fordi små sandkorn sperret kontakten.

For deg med båt er det naturlig å bruke telefonen til navigasjon. Det finnes mange programmer, og utvalget er godt. Du kan finne alt fra gratis kartprogrammer til kartprogrammer fra Navionics til litt over hundrelappen. Disse kartprogrammene fungerer helt fint til Galaxy Xcover 2. Og det er godt å slippe å bekymre seg for om telefonen får noen vanndråper på seg. Det kan til og med sprutregne, og vi kan fortsatt bruke telefonen til navigasjon. Men et stort irritasjonsmoment er at den trykk-sensitive skjermen blir nærmest umulig å bruke om den blir litt våt. Den opplever vanndråper som fingertrykk mot skjermen.

Med telefonen i lomma har du alltid lommelykt lett tilgjengelig. Du trenger ikke engang å installere ekstra program for å få lommelykt, den kommer klar. Og du kan sette opp telefonen slik at du lett skrur lommelykta på med for eksempel volumknappen. Ønsker du å bruke lommelykta mer avansert, så finnes det også programmer som kan lastes ned på Google Play (butikk) som gjør at du blant annet svært enkelt kan bruke lommelykta til SOS morsesignaler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS