ANNONSØRINNHOLD FRA SEATRONIC

Tips for valg av ankervinsj akter

Seatronic hjelper deg å velge den beste løsningen for ankervinsj på hekken.

I Skandinavia har vi unike naturhavner hvor det er mulig å ligge med baugen inn mot berget med anker ut bak. Vi har derfor mest bruk for ankervinsjen på hekken, ikke i baugen, som gjerne er vanlig der båten er produsert. Mange velger derfor å ettermontere slikt utstyr.

Innvendig motor

Hekkvinsj har vanligvis motor og elektronikk montert på innsiden av akterspeilet. Det blir da bare en enkel gjennomføring i skroget.

POPULÆR: Balder fra Quick er en modell som selger godt. Den koster 7999 kroner, men i tillegg kommer det ekstrautstyr som betjening, autostop, skroggjennomføring, ankerline og anker.

Blytau er mest vanlig. Det bråker mindre enn kjetting, og er lettere. Ulempen er at visningen til ankeret med kjetting blir bedre, som gjør at det skal mer til for at ankeret løsner. Men å ligge med baugen til berget med ankeret ut bak er vanligvis en godtværsfortøyning.

Man kan også legge ut en daumann for å forbedre vinkelen hvis forholdene tilsier det.

Gjør det selv

Selve monteringen av vinsjen er vanligvis en enkel jobb. Båtens batterier er gjerne plassert akter i båten, så kabelstrekkene blir ikke så lange.

Utfordringen er å plassere vinsjen korrekt slik at vinkelen på tauet fra ankeret blir gunstig. Her gjelder det å måle nøye og planlegge godt før man begynner på monteringsjobben.

Komplett pakke koster fra rundt 15 000 kroner og oppover.

Du finner mer informasjon på Seatronics nettside.

Nett og fysisk butikk

Seatronic har drevet båtbutikk siden 1982, og de er i dag et ressurssenter for alle som skal forbedre og utstyre båten. Fra å være en spesialbedrift innen båtelektronikk, har også sikkerhetsprodukter og annet båtutstyr fått en sentral plass i Seatronic de senere årene.

Ved å tilby etterspurte produkter med god kvalitet til gode priser har Seatronic hatt en betydelig vekst de siste årene. Deres idé er at du som kunde møter medarbeidere som jobber med båtutstyr hele året.

Seatronic har butikk i Moss og nettbutikk, og de kan levere over hele landet.

Besøk Seatronics nettside med nettbutikk her: seatronic.no.

EKSPERT: Lars Jørgen Kopperud hos Seatronic har levert mange ankervinsjer til kunder.