Til VM med luftputebåt
Til VM med luftputebåt

Til VM med luftputebåt

I sommer bygde elevene ved Numedal videregående skole en luftputebåt. I disse dager er de i Sør-Frankrike og deltar i VM.

Publisert

Klokken ni om morgenen mandag prøvekjørte elevene luftputebåten. De er klare til den svært krevende øvelsen «Enduro». De skal kjøre tre løp over tre dager. Hvert av løpene er på en time. Elevenes hovedmål er ikke å vinne, men å gjennomføre løpet, hvor de også må være klare for reparasjoner underveis. Det er ventet rundt 70.000 tilskuere.

– De har jobbet med båtbyggingen i hele sommer, forteller rektor Ola Grøvdal ved Numedal videregående skole, som ikke legger skjul på at han er stolt av elevene sine. Flere av elevene var avgangselever, og i tillegg har flere elever fra faget motorsport reist nedover, til sammen 12 luftputebåt-interesserte.

– Næringslivet burde hugge tak i slike talenter, sier rektoren.

Foruten luftputebåten som nå er i Frankrike, bygger elevene en annen tilsvarende båt, tiltenkt redningsaksjoner. Båtene klarer 35 knop med to motorer, en på 22 hestekrefter som driver båten bortover og en annen på fem hestekrefter som løfter hele båten.

Powered by Labrador CMS