Til kamp mot avgift

Kongelig Norsk Båtforbund(KNBF) går sterkt i mot nye avgiftsøkninger på diesel og bensin.

Publisert

Venstre og Kristelig folkeparti vil øke diesel- og bensinprisen for båtfolket i  sitt alternative statsbudsjett for 2016.

Les også: Foreslår avgifter

Får støttepartiene til regjeringen, Kristelig folkeparti og Venstre, gjennomslag for sitt alternative budsjett til statsbudsjettet kan det bli en dramatisk økning av dieselprisen. De foreslår at båtdiesel ikke lenger skal være fritatt for avgift. En slik oppheving vil føre til at prisen øker med 2,23 kroner pr. liter. Og er beregnet å gi 28 millioner i skatteinntekter.

I tillegg til båtdiesel ikke lenger skal være fritatt avgifter går de inn for at diesel skal bli generelt dyrere. Venstre foreslår en økning på 50 øre pr. liter og KrF foreslår en økning i veibruksavgiften på diesel med 20 øre pr. liter. Noe som vil bety at båtdieselen blir betydelig dyrere om Venstre og KrF lykkes med sitt alternative budsjett, heter det i en pressemelding fra KNBF.

Dyrere bensin

Får disse partiene gjennomslag for sitt alternative budsjett vil det også bli dyrere for alle som har bensinmotor på sin båt. Venstre går inn for å øke veibruksavgiften med 50 øre per liter. De foreslår også en opptrapping av avgiften på autodiesel slik at den blir lik bensin.

KrF vil også øke veibruksavgiften på bensin med 10 øre pr. liter.

KNBF mener at fritids- og ferieaktiviteter allerede er sterkt avgiftsbelagt, og en ytterligere økning i avgiften i form av dyrere diesel vil bety en betydelig økning i båtkostnaden for mange fritidsfamilier i Norge.

Det var Båtliv som tidligere denne uken publiserte nyheten om støttepartienes forslag til avgiftsøkning. Mange har kommentert forslaget om økte drivstoffpriser på Båtlivs facebookside her

Powered by Labrador CMS