Thailandsuksess: Fjernet importavgift på 200 prosent

Phuket International Boat Show åpnet i går. Thailand opplever en enorm interesse både fra utstillere og besøkende etter at de for to år siden fjernet alle avgifter på import og salg av fritidsbåter.

Publisert

Kan dette være et marked for norske båtprodusenter. I Thailand opplever man nå en enorm interesse for fritidsbåter. For 2 år siden var importavgiftene på båt i Thailand oppe i over 200 prosent. I dag er det null. Dette gjør Thailand med sin enorme turistutbygging, meget attraktivt for fritidsbåtmarkedet.

Allerede i år er mange av de store på plass. Sunseeker, Ferretti, Jeaneau og Pershing er noen av de store fra Europa. Australierne er største enkeltgruppe av båtprodusenter i Phuket, og flere asiatiske og midtøsten baserte verft er selvfølgelig på plass.

Som et ledd i prosessen mot å bli en av de store på fritidsbåtmarkedet bygges det marinaer over alt, og i Phuket området finnes det nå flere store marinaer til rådighet for båtfolket. I følge et nyhetsbrev fra messen, er alle nesten allerede fylt opp. 

Powered by Labrador CMS