Tøft og åpent fra Absolute

Italienske Absolute 40 Sport Line er utviklet med innspill fra den norske importøren. Til høsten avdukes den i Cannes, og neste år kan den trolig sees i Norge.

Publisert

Dette er tegningene av en av høstens største italienske båtnyheter, Absolute 40 STL, som skal avdukes under Cannes Boat Show i september. Sportscruiseren er designet for  å markere Absolutes tiårs jubileum. Det er nemlig ti år siden Sergio Maggi and Marcello Bè etablerte den italienske premiumprodusenten Absolute for å ta opp kampen med de kjente luksusbåtmerkene i Ferretti og Azimut-Benetti gruppene. Absolute er fortsatt en uavhengig aktør på markedet.

 

Toppløs

Hardtop og bakvegg har lenge vært fokuset hos italienerne, men 40 STL vil skille seg ut i søskenflokken. Designmessig er endringene store i forhold til tidligere modeller som Absolute 39 og 41. Skroget er ikke nytt, men er fra den nye den nye 40-serien.

 Under dekk vil båten leveres med salong med dinette, stor bysse, baderom med separat dusjløsning og to store kabiner. I cockpit vil det finnes en wetbar med grill og spiseplasser for ti rundt et utfellbart bord. Sportscruiseren vil ha solsenger både på akterdekk og fordekk. Absolute 40 STL  kan utstyres med hard biminitopp med kalesjevegger som tilvalg.

Bjørn Vidar Lund i Italmarine som er forhandler av Absolute i Norge, har som vanlig hatt en finger med i utviklingen av båtene til Absolute. Denne gangen er det kalesjeløsningen, som er godt integrert, og godt bortgjemt når den ikke er i bruk.

– Tar dere inn disse båtene til Norge?

– Ettersom avdukningen er i september rekker vi ikke å få den til Norge i år, men neste år regner vi med å ta den inn, forteller Bjørn Vidar Lund til Båtliv.

TOPPLØS ABSOLUTE: Absolute avduker sin nye 40 STL i Cannes i høst.

Tre millioner kroner

Han har tro på at dette er en båt som treffer det norske markedet, ikke minst med kalesjeløsningen den har fått, noe som gjør den mer anvendelig til norske forhold, selv om det er en åpen båt.

– Absolute er kjent for sine allværsbåter, så det er spennende at de nå på nytt ønsker å fokusere på åpen løsning. 40 STL blir etter alt å dømme en linjelekker og sjødyktig båt i likhet med de foregående 40-modellene, sier daglig leder hos importøren Italmarin, Bjørn Vidar Lund.

Motoralternativene er fortsatt uklare, men nyheten vi trolig utstyres med 2 x Volvo Penta D4-300 på drev eller Volvos IPS 400. Cruisingfarten vil ligge mellom 28-32 knop, med toppfart rundt 37 knop. Absolute 40 STL vil trolig koste i overkant av tre millioner kroner.

Absoute er ikke den eneste som frir til kundegruppen som ønsker mer åpne båter. Blant annet har svenske Delta, som fra før kun har produsert lukkede båter, lansert 26 Open, en langt. Dette er en mindre båt, men designeren Ted Mannerfelt ønsket å lage en båt som skiller seg ut i mengden.

Powered by Labrador CMS