Tøffinger med norsk design

En helt nye serie med solide aluminiumsbåter rulles ut på Hanseboot i Hamburg.

Publisert

Hanseboot, HamburgI dag åpner båtmessen i Hamburg, og Båtliv har sniktittet på nyhetene allerede. I hallene traff vi en nordmann med spennende nyheter på gang. Alunaut er navnet på en hel serie med aluminiumsbåter som nå rulles ut. Foreløpig er fire modeler klare av et program på i alt ti båter. Alunaut vises for første gang på Hanseboot i Hamburg denne uka. Så skipes flere av modellene videre til Norge.

Designer er norske Øystein Jaer i Naval Dynamics, og båtene er bygget på på Saarema i Estland. Alunaut er laget for bade proffmarkedet og privatmarkedet.

–    De første båten er solgt jevnt mellom profesjonelle aktører så vel som privatpersoner som ønsker seg en robust båt som skiller seg litt ut, forteller Jaer, som selv har gått til anskaffelse av 14-foteren.

Alunaut båtene er delt i to serier; AC serien og Alunaut serien. AC båtene er mer klassiske, enklere og rimeligere.  Alunaut serien har et spesielt skrog og en mer omfattende fremtoning, forteller Jaer.

På Hanseboot stilles det ut to modeler, Alunaut 750 CC og Alunaut AC-14. Båtliv vil presentere begge båtene nærmere i dagene som kommer.

Powered by Labrador CMS