Tøff og sterk familiecruiser fra Viksund

Viksund har en egen evne til å komme seg raskt opp av bølgedalen. Nå gjør de det igjen med lanseringen av 335 St Cruz. En fantastisk båt som ikke er av de billigste i klassen, men som har så mange kloke løsninger og er så sjøsterk at vi har belegg for bruken av opptil flere adjektiver.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke ofte vi får kjørt testbåtene våre på den måten vi nå har gjort med Viksunds nye 335 St Cruz. Vi mønstret på en regnfull kveld i Lysekil i Sverige, hvor rederlugaren stod klar. Rederen, Martin Viksund, hadde forvist seg selv til gjestelugaren for natten.

Det ble tid til en lang prat med tredjegenerasjons Viksund, og man skjønner raskt at det å være båtbygger i Norge er langt mer en livsstil enn et yrke. Han hadde kjørt over 1000 nautiske mil på én uke, og skulle tilbringe to uker til om bord før båten igjen var hjemme i Strusshamn utenfor Bergen. Nå stod messa Båter i Sjøen på kjøreplanen etter at båten kom fra Orust i Sverige, hvor den hadde deltatt på utstillingen Öppna Varv. 

Egentlig har vi prøvekjørt båten tidligere. Eller rettere sagt forløperen, Viksund 320, da den ble lansert med brask og bram for fire år siden.  Den første regnskogfrie båtenD ble den kalt. En liten revolusjon fra et verft som var kjent for å gå til krig mot Norges Miljøvernforbunds Kurt Oddekalv for retten til å bruke blant annet teak. I etterkant har vi jo skjønt at påvirkningen fra den siste generasjonen Viksund gjorde sitt til at det ble røyket fredspipe, og at teak er byttet ut med lysere treslag fra mindre eksotiske skoger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS