Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Seaside

Tøff nyhet fra Drøbak

Seaside 20 er en helt ny norsk skjærgårdsjeep.

Publisert

Norsk båtbransje er på ingen måter død. På årets «Sjøen for alle»-utstilling står Erik Andersen fra Drøbak med en splitter ny båtnyhet.

Det dreier seg om en 20 fot lang skjærgårdsjeep med tøffe og fartsfylte linjer og en moderne midtkonsoll. Båten er i bygget i Drøbak, og koster ikke mer enn 300.000 kroner med en 80 hk påhengsmotor.

Andersen har så vidt rukket å prøvekjøre båten før Sjøen for alle. Da logget han 38 knop med 115 hk på hekken. Med 150 hk Mercury Verado regner han med en toppfart på 45 knop.

Skjærgårdsjeepen har flott finnish og påkostede detaljer som nedsenkbare kryssholt for fortøyninger. Førerplassen er praktisk og elegant med ergometrisk tenkning fra bil. Du sitter behagelig i et godt sete, og kan støtte bena mot plate under rattet. Dashbordet kan tiltes opp til stående kjørestilling, og ned for sittende kjøring.

Drømmen

Kunden kan velge mellom to og fire seter og flere forskjellige motoralternativer. Det er stuverom i baug og akter samt flere steder i båten.

Gründer Erik Andersen har tidligere jobbet med Goldfish, og drømmen har lenge vært å lage egne båter. I 2007 satte han i gang med daycruiseren Seaside 26, som fikk en treg fødsel under finanskrisen.

20-foteren har imidlertid fått en bedre start, og første båt er allerede solgt før båtutstillingen har åpnet. Andersen har tro på denne modellen, men alt utviklingsarbeidet får han aldri betalt for.

–    300.000 kroner er en veldig god pris for denne båten, og vi håper å kunne øke prisene etter hvert, slik at det også kan bli lønnsomt for forhandlere å selge båten, sier Andersen.

Foreløpig selger han båten gjennom egne nettsider. Her kan kunden gå inn, velge utstyrsliste og se sluttprisen, før bestillingsskjemaet sendes inn elektronisk. Besøk hjemmesiden her.