Tøff norskamerikaner

Det kan komme mye godt ut av en oljekrise. Det var i hvert fall opprinnelsen til ”The Nordic Tug”. En tøffing med klare norske aner heter det i brosjyren.

Publisert

I dag teller flåten fem båter fra 54 fot og ned til minstemann på 26. Alle bygd over samme lest, og alle formet samme mann, norskamerikaneren Jerry Husted.

”Alle vil se at denne båten har norske aner. Den er sterk, har karakter og oser av integritet slik de originale bogserbåtene så ut på tredvetallet”, heter det i brosjyren. Det kan vel gjøre en og en hver litt stolt når kommer over slik informasjon.

Det var på åttitallet at interessen for denne båttypen vokste. Oljekrisen hadde skremt båtfolket og mange ønsket seg nå en stor motorbåt, men som nødvendigvis ikke brukte mye drivstoff. Og gjennomsnittsforbruket på en 37 fots Nordic Tug er oppgitt til cirka 9 liter i timen ved åtte knops fart. 

Husted brukte seks år på å utvikle den første båten. Så til båtshowet i Seattle i 1980 var den første 26 foteren klar til å vises frem. Det ble en formidabel suksess. På en uke hadde de med seg 54 bestillinger hjem.

Nå satser de på Europa, og i fjor i september var den første båten bygget etter EU`s krav og standarder klar for og innta Europa. Den ble nylig nominert til årets båt på messen i London, og køen av interesserte er ikke mindre her i Düsseldorf.

Nordic Tugs 37 foter er bygget som en komfortabel bo om bord båt. Det er to greie sovekabiner, med en overlegent lys og fin ”stue/kjøkkenløsning” oppe i salongen.

Du kan sjekke ut mer ved å gå hit: http://www.nordictugs.com/ 

  

Powered by Labrador CMS