Terje Haug tester Merry Fisher 855 Marlin

Båtliv Sommertokt har fått låne en Jeanneau Merry Fisher 855 Marlin. Terje Haug kom innom oss i Skjærhalden lurte på hvordan båten var i sjøen. Vi inviterte til prøvekjøring. Her er film fra turen.

Publisert Sist oppdatert

Det er som og sommer i Skjærhalden. Båtliv Sommertokt gikk i dag videre til Strømstad, men før avreise fikk vi med oss Terje Holm på en liten tur forbi Homlungen fyr og ut i havet mot Torbjørnskjær. Det blåste laber bris fra sydvest, og sjøen var en halv til en meter.

På filmen hører vi at det slår en del. Vi prøvde båten i ganske høy fart. Mange ville nok ha slakket av litt på farten i disse forholdene, men båten tålte kjøringen fint. Terje syntes det ristet litt mer enn forventet, men var åpen for at man kunne få den til å gå bedre med fintrimming. Etter litt prøving og feiling med trimmen på motorene, gikk det tilfredsstillende.

Testbåten er utstyrt med to 150 hester Yamaha. Støy fra motorene var ikke noe problem mente Terje. Han fikk dessuten prøve å finmanøvrere med de to motorene. Ved å slå den ene i revers, og den andre forover, fikk han bekreftet at det er enkelt å snu båten rundt på stedet.

Les også: Glimrende TV-båt

Du kan lese en grundig langtest av båten i neste nummer av Båtliv.

Powered by Labrador CMS