Test av kikkerter

STOR FORSKJELL: Ikke alle kikkertene tålte vanntesten.
10 KIKKERTER: I denne testen er egenskapene til ti rimelige kikkerter blitt vurdert, blant annet av journalist Jørn Finsrud.
KANTSKARPHET: Ved å henge opp tre plakater ved siden av hverandre ble kikkertenes kantskarphet vurdert.
I BRUK: Det kan være vanskelig å holde en kikkert stille i båt. Forsøk å bare hvile den på fingertuppene på den ene hånden.
I BOKS: Det kan være smart å ha et eget sted å oppbevare kikkerten.
JAN ERIK RØER: Servicen varierer stort fra leverandør til leverandør, mener fuglekikker og kikkertekspert Jan Erik Røer.

Ikke alle holdt vann

En test av ti vanntette kikkerter avslørte at ikke alle holder vann – bokstavelig talt. Testen viste også en rekke andre varierende egenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Den viktigste sansen vi mennesker har for å orientere oss er synet. Selv med kartplotter og andre avanserte tekniske hjelpemidler, vil vi gjerne se det vi har rundt oss. Hvis det er en stake vi må rundt, ønsker vi å se den så tidlig som mulig. Da er det fint med en kikkert.

Det er to måter å bruke kikkerten på. Enten ser vi noe vi vil sjekke nærmere, eller vi leter etter noe vi håper å oppdage. Den siste bruksmåten stiller høyere krav til kikkerten enn den første. Da holder det ikke bare at den er skarp og forstørrer bildet, den skal helst også ha stort synsfelt som er skarpt hele veien ut i kanten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER