Tyskerne hyller Telemarkskanalen

Europas største motorbåtblad, boote, har brukt 10 sider i sin siste utgave til å utrope Telemarkskanalen til Europas vakreste vannvei.

Publisert

Telemarkkanalen tar deg fra Skagerrak og rett inn i den norske villmarken, konkluderer tyske boote. Bladets reportasje er en ren hyldest til norsk natur og båtopplevelser langt utenom det vanlige. Naturen beskrives som vill og vakker og –”sommerhusene er fargeflekker som speiler seg i det metalliske vannet”.

    Tyskerne tok turen med norske guider om bord i en Nidelv 780 Sport. Været beskriver de som like vakkert og uberegnelig som naturen de reiste gjennom.

    –”Jo villere det ble rundt oss, desto dystrere ble himmelen, og like før vi skulle kjøre inn portene i Eidsfoss åpnet himmelen sine egne sluser. Regnværet var så fryktelig at vi ikke kunne se gjennom det. Da var det herlig å avslutte slusingen med at de to unge slusevaktene dukket opp ved båten vår med en kanne varm kaffe”.

    På denne måten får de det til og høres vakkert ut når været er på sitt aller jævligste, som vi ville sagt.

    Det er høydepunkt etter høydepunkt under turen, og når de tar bussen til Heddal stavkirke spares det ikke på opplevd storhet. Det samme gjelder besøket på Dalen hotell. Dette beskriver de som et hekseslott med en dæsj Grand hotell. Dette er et klart must for alle kanalfarere i følge journalisten, og som tysker hjelper det jo at man kan henge på en historie om da Keiser Wilhelm overnattet på hotellet på en av sine reiser i Norge.    

Powered by Labrador CMS