Taxibåten regnes som nyttetrafikk
Taxibåten regnes som nyttetrafikk

Taxibåten regnes som nyttetrafikk

I Kragerø har taxibåt-eierne gått til Nærings- og Helsedepartementet for å få bekreftet at taxibåtene er å regne som «nyttetrafikk».

Publisert

FORKJØRSRETT: Taxibåtene (arkivfoto/Linn K. Hansen)

Er du i tvil om du har vikeplikt for taxibåtene eller om de regnes som vanlige fritidsbåter og dermed følger vanlige sjøveisregler?

I så fall er du ikke alene. Talsmann for taxibåtene i Kragerø og Bamble, Bjørn Arne Halvorsen, synes derfor  det er viktig at folk får vite at taxibåtene regnes som nyttetrafikk, skriver Kragerø Blad Vestmar.

Halvorsen har måtte gå helt til øverste hold for å få bekreftet at taxibåtene kan ferdes som nyttetrafikk. Han har mottatt bekreftelse via brev fra nærings- og handelsdepartementet.

– På eget initiativ har vi nå kjøpt inn oransje klistremerker og etter hvert får vi oransje fendere slik at folk ser oss, uttaler Halvorsen.

– Sjøveisreglene gjelder på sjøen. Når det gjelder nyttetrafikk så er det slik at kommer en taxibåt opp bakfra i en større fart enn deg så skal man legge seg til side og slippe de fram på en uproblematisk måte, forteller havnefogden i Kragerø Borgar Thorsen til KV.

Politiførstebetjent ved Kragerø politikammer, Terje Sandik bekrefter regelen, men legger til at båtene må merkes tydelig.

Les hele saken her

Powered by Labrador CMS