Oljesølet: Kreppa åpner i kveld
Oljesølet: Kreppa åpner i kveld

Oljesølet: Kreppa åpner i kveld

Den travle seilingsleden Kreppa ved Kragerø blir åpnet for småbåter i to timer i kveld, og skal etter planen også åpnes igjen i morgen klokken 08.30.

Publisert

Kreppa, som vanligvis er en av de mest trafikkerte seilingsledene langs Telemarks-kysten og i Kragerø-skjærgården er stengt med lenser for å hindre at utslipp fra Stråholmen-Jomfrulands-området skal flyte inn. Det er ikke kommet olje inn i Kreppa til nå.

Klokken 18.00-20.00 onsdag 5. august blir lensen på østsiden av Kreppa bemannet og åpnes når småbåter kommer til vaktmannskapene. Ifølge en pressemelding fra Kragerø kommune skal Kreppa heretter holdes åpen hver dag kl 08.30-20.00 inntil videre, men det tas forbehold om at ordningen kan bli endret på kort varsel. Dette er avhengig av oljeutslippenes utvikling som følge av vær og havstrømmer.

 

Oversikt over utlagte lenser på mobiltelefon

Trafikk med fritidsbåter er et problem når store deler av kysten på sør-østlandet er sperret av lenser. For å formidle hvor det er lagt ut lenser tilbyr Kystverket oversikt i form av en liste over utlagte lenser direkte på mobiltelefon. Listen blir fortløpende oppdatert av de interkommunale utvalg mot akutt forurensning. Kystverket kan ikke garantere at listen er fullstendig. Adressen er: kart.kystverket.no/m.aspx

Powered by Labrador CMS