Oljesølet: Fiskefestival på egen risiko

Det er ventet mange tilreisende hobbyfiskere til Langesund i forbindelse med helgens fiskefestival. Men den som kommer med båt må selv ta sjansen på at båten ikke blir tilsølt med olje.

Publisert

Ifølge en pressemelding fra IUA Telemark vil ikke tilreisende småbåter som nå får tilgriset båten sin med oljesøl fra «Full City»-forliset få erstattet skadene. Disse båtene vil heller ikke inngå i båtvaskeordningene som opprettes i forbindelse med oppryddingsaksjonen etter forliset.

I samråd med innsatsledelsen av oljevernaksjonen har arrangørene av fiskefestivalen publisert et kart med anbefalte områdebegrensninger - og oppdatert informasjon om antatt trygge områder blir offentliggjort når festivalen kommer i gang for alvor.

Langesund Fiskefestival, som startet i dag er en av Norges største åpne sjøfiskekonkurranser. Konkurransen samler 200-300 deltakere og er spesielt attraktiv grunnet Langesundsfjordens store artsrikdom. Men i år må altså fiskeentusiastene ta noen ekstra, høyst uvelkomne hensyn, og festivalledelsen understreker viktigheten av at alle båtførerene stiller opp på skippermøtet.

Illustrasjonfoto: Jan Hanchen Michelsen

Powered by Labrador CMS