Elvemoro i Telemark

Lørdag skal et tjuetalls hjemmesnekrede båter vise at de duger ned den strie Siljanelva. Det er klart for den etterhvert tradisjonelle Elvebåtfestivalen.

Publisert

Konkurransetraséen er tre kilometer lang og går fra Gråtdammen og ned til Siljan-saga. Rekorden er 17 minutter, men det er knapt nok dette som står i hodet på de fleste elvebåtpilotene. Det viktigste er å faktisk å holde på hjelmen og komme til mål - og heller ikke dét er alltid helt lett.

I fjor fikk vel et halvt tusen skulelystne med seg båtsirkuset, og arrangørene håper å sette både deltager- og publikumsrekord i år.

- Vi vil kåre Grenlands råeste elvebåtbedrift der alle bedrifter i Grenland oppfordres til å melde seg på. Vinneren kåres på bakgrunn av helhetsinntrykk og det gjelder å være kreativ når det gjelder bekledning, båt og show om bord, sier festivalsjef Thomas Høiseth til ta.no

Det kåres også idealtidvinnere og flere priser for kreativitet.

Elvebåtfestivalen avsluttes med konsert og dans i målområdet utpå kvelden. På programmet står rockerene DarkSeid og grenslandsbandet Freddy og Løkki Døx.

Powered by Labrador CMS