– Dette er livet!

I Langesund kan du legge til og bade i 31 graders vann, hele året. Fra neste år blir trolig anlegget mer tilgjengelig for båtfolket.

Publisert

Turen ble ikke lang med vår reportasjebåt fra Brevik. Neste stopp ble Langesund, bare 20 minutters kjøring unna. Egentlig skulle ungene bare ta et bad, i badeparken i Langesund. Men badeparken ligger i forbindelse med et hotell, og dermed ble fristelsen for stor. Hotellet, som ligger bare fem minutters gange fra gjesteplassen, er spesielt tilrettelagt for barn. Ved resepsjonen venter en aktivitetsleder for barn, og i resepsjonen er det også to spillmaskiner. Her er også to store lekerom, det ene på hele 500 kvadratmeter med tre hoppeslott. Utendørs er det en stor lekeplass og innehgninger med blant annet sauer og kaniner. Dette blir barnas døgn denne båtturen.

Utvidelser i vente

Vi møter Sverre Ødegård som er daglig leder for Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund. Han viser oss seriøse planer om å legge tilrette for båtturister som ønsker å besøke badeparken.

– Vi jobber med å lage et serviceanlegg nede ved vannet, forklarer han og tar fram en stor tegning og en bunke papirer. Tanken med serviceanlegget er at båtfolk skal kunne legge til, bli over natten og benytte seg av badeparken noen trappetrinn over. Ødegård antar at det blir mellom 10 og 15 gjesteplasser, i første omgang. De besøkende skal selvfølgelig også ha muligheten til å overnatte på hotellet, og velger man å overnatte i gjestehavna vil det være tilrettelagt med sanitære fasiliteter.

– Og dusjanlegget vil være det beste, smiler Ødegård, med tanke på badeparken, som også skal bli større.

– Vi får en 105-meters vannsklie med fridropp på fire meter som skal gi god fart, forteller Ødegård.

Mange aktiviteter

Når man sjekker inn på hotellet følger det med inngangsbillett til svømmehallen med to vannsklier, den ene på 57 meter, flere boblelad, mulighet for å svømme ut under åpen himmel, og selvfølgelig et eget badebasseng for de aller minste.

– Det mest morsomme var strømmen. Vi fløt av gårde, sier Audun (6) og Anne-Synnøve (3) etter tre timer i vannet.

Vanndyben på 130 cm passer for barn i aldersgruppen 10-15 år, men mindre barn har og mange muligheter her med eget barnebasseng.

Vel ute av bassenget, rekker de ikke å bli tørre bak øra før de finner den første av tre lekeparker de skal innom.

Barnas kjøkken

Hotellets kjøkken imponerer barna, med pannekaker, pølser, hamburgere og spagetti. Vi voksne prøvde dagens meksikanske buffet til 315 kroner per person, som ikke var sterkere enn at det kunne gått fint inn i matblandingen til et spedbarn. Utsikten fra restauranten er en drøm for båtfolk, med utsyn mot en av Norges mest trafikkerte skipsleier og masse fritidsbåter. På kveldingen med solen i ryggen er denne restauranten verdt et besøk.

Trenger oppgraderingen

Hotellet bærer preg av høy standard, og Audun poengterte at ”dette er livet” etter en dag med badeparken, og lengre opphold i flere av de velutstyrte lekerommene. Alt er jo tilrettelagt for barn. Vi ser fram til at tilgjengligheten for båtfolket blir enda bedre, for selv om dagens gjestebrygge med begrensede plasser ligger nært (det er også flere i selve Langesund, men lenger å gå), er den svært utsatt for bølger, og vi erfarte at mange båter ikke viser hensyn innenfor femknoppsonen og lager til tider brutal sjø som kan gi en dårlig nattesøvn.

Powered by Labrador CMS